ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині до 10 років ув’язнення засудили інженера Vodafone, який передавав росіянам інформацію про ЗСУ

Суд Дніпра приговорив до 10 років ув’язнення працівника Vodafone. Чоловік передавав росіянам інформацію про пересування військової техніки, розташування військових частин та наслідки ракетного обстрілу рф Павлограда.

Про це повідомляє інформатор посилаючись на повідомлення Інформатор Україна.

У лютому 2022 року чоловік написав у Telegram-бот «Милиция ЛНР/ДНР» повідомлення з пропозицією щодо надання інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ. 11 березня 2022 року за допомогою Viber він вийшов на зв’язок з представником військового підрозділу рф, який є співробітником головного розвідувального управління Генерального штабу рф та запропонував свої послуги щодо збору та поширення інформації.

30 березня 2022 року він відправив скріншоти місця знаходження будівель військової частини Національної гвардії України та Центрального територіального управління Національної гвардії України із зазначенням «Вся военная связь находится здесь».

3 квітня 2022 року, перебуваючи на вокзалі залізничної станції «Павлоград-1» він знімав на мобільний телефон місце ракетного удару, завданого 2 квітня 2022 року, зафіксувавши при цьому проведення ремонтних робіт працівниками аварійно-відбудовних бригад по відновленню електропостачання контактної мережі та пошкодження деяких залізничних вагонів, після чого надіслав вказаний відеозапис у Viber представнику рф. Того ж дня з власного авто на вул. Донецьке Шосе у Дніпрі чоловік знімав колону військової техніки, що стояла на узбіччі та надіслав відео росіянам.

Обвинувачений свою вину у вчинені злочинів не визнав. У суді він говорив, що працює у компанії «Водафон України» на посаді інженера базових станцій і транспортної мережі. На запитання суду щодо можливого передання його державі-агресору, в порядку обміну, висловив своє побажання увійти до списку осіб, яких може бути передано до росії, в порядку обміну.

Чоловіка визнали винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 114-2 (Несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, переміщення або розміщення Збройних Сил України) та приговорили до 10 років позбавлення волі. Вирок може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Раніше ми повідомили про те, що сили ППО знищили 3 ворожих безпілотники над Дніпропетровською областю. Також війська рф обстріляли Мирівську і Марганецьку громади. Також захисники неба над Дніпропетровщиною знищили 8 ворожий ракет.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас