ЖИТТЯ

У МАГАТЕ стривожені посилення безпеки на Запорізькій АЕС

Рафаель Гроссі заявив, що він вкрай стурбований цілком реальними ризиками для ядерної та фізичної безпеки станції. Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії отримали інформацію про те, що з Енергодара, де проживає більшість персоналу станції, розпочалася евакуація мешканців.

Також поблизу АЕС регулярно чують вибухи. Про це заявив голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі, йдеться у заяві МАГАТЕ. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на видання “КореспонденТ.net”.

Гроссі зазначив, що ситуація навколо Запорізької АЕС стає все більш непередбачуваною і потенційно небезпечною. За його словами, експерти організації в районі ЗАЕС постійно чують вибухи, в тому числі, і 5 травня.

“Загальна ситуація в районі Запорізької АЕС стає все більш непередбачуваною та потенційно небезпечною. Я вкрай стурбований цілком реальними ризиками для ядерної та фізичної безпеки станції. Ми повинні діяти зараз, щоб запобігти загрозі важкої ядерної аварії та пов’язані з нею наслідки для населення та навколишнього середовища”, – заявив Гроссі.

Він підкреслив, що цей великий ядерний об’єкт має бути захищеним.

Нагадаємо, у суботу в Енергоатомі повідомили, що п’ять енергоблоків АЕС – у стані холодної зупинки, а 5-й енергоблок – у стані гарячої зупинки.

Раніше ми повідомили про те, що війська рф завезли на Запорізьку АЕС чергову партію військової техніки, зброї та вибухівки. Яка обстановка в Енергодарі на ранок, 7 травня.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас