ЖИТТЯ

Стали відомі подробиці обстрілу храму в Нікополі на Великдень

У Нікополі на Великдень під обстріл потрапив храм Трьох Святителів. З’ясувалося, що там постраждала поліцейська, яка слідкувала за охороною порядку поблизу церкви.

Настоятель храму Трьох Святителів УПЦ МП Миколай Марущак зазначив, що вибух стався приблизно об 10:30, після святкового Богослужіння. Про це стало відомо з Facebook.

Пасхальна служба була о 6 ранку. На момент “прильоту” всі віряни вже розійшлися, слава Богу. Ніхто з них не постраждав, – повідомив благочинний.

Поряд із храмом від вибуху утворилася воронка приблизно метр на метр. У храмі розбито вікно в алтарі, — повідомив батюшка.

На території поряд із храмом затрималися правоохоронці. Одна поліцейська отримала поранення та була госпіталізована.

«Гірше за все, що це відбулося в Пасхальний день, — каже отець Миколай. — Таке Свято намагалися затьмарити. Але хай там як, Христос Воскрес!»

Як повідомив у Telegram глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, «росіяни вкотре підтвердили, що в них немає нічого святого. З важкої артилерії вдарили по храму в Нікополі. Поранені двоє людей. 57-річний чоловік – на амбулаторному лікуванні, 38-річна жінка – госпіталізована». Постраждалим від обстрілу надана уся необхідна медична допомога. Їхньому життю нічого не загрожує. За фактом ворожої атаки прокуратура здійснює досудове розслідування.

Раніше ми повідомили про те, що протягом дня ворог двічі відкрив вогонь по місту. Поліція показала наслідки ворожої атаки по Нікополю і Червоногригорівській громаді.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас