ЖИТТЯ

Через війну «Енергоатом» втратив майна на 32 млрд грн

Внаслідок збройної агресії рф майно й інфраструктура окупованої Запорізької АЕС та інших відокремлених підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом» були пошкоджені або знищені. За попередньою оцінкою, вартість цього майна, будівель, споруд та інфраструктурних об’єктів компанії сягнула вже 32 млрд грн.

Про це повідомив у Telegramканалі “Енергоатом”, передає Інформатор.

Розмір втрат і збитків, завданих “Енергоатому” росією, буде визначений після деокупації ЗАЕС, повернення українському оператору фактичного контролю над усім майном та його повної перевірки й інвентаризації.

Як повідомляла “Українська енергетика”, президент “Енергоатому” Петро Котін у червні минулого року оцінював збитки української атомної енергетики від російської агресії у 40 млрд грн. Зокрема, йшлося про знищені при обстрілах та пожежах корпуси, пошкоджене обладнання на Запорізькій АЕС, а також втрати від вимушеного скорочення виробництва електроенергії.

Запорізька атомна електростанція залишається окупованою військами рф з 4 березня 2022 року. Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових та повернення станції під повний контроль України.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас