Нікополь До сайту

22 хвилини реанімації: на Дніпропетровщині бригада медиків врятувала чоловіка, який знепритомнів посеред вулиці

Учора, 14 квітня, на одній з вулиць Дніпра, чоловікові стало зле-він вийшов з авто, впав та більше не подавав ознак життя. Поруч знаходилися працівники міжнародної місії ООН, які розпочали серцево-легеневу реанімацію.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення директора Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радія Шевченко.

Реклама

На виклик була направлена найближча бригада екстреної медичної допомоги, і додатково, бригада інтенсивної терапії і реанімації Центральної підстанції Дніпровської станції ЕМД КП«ОЦЕМД та МК»ДОР» у складі лікаря Дарья Кацаруба, фельдшерів Титов Александр та Віктор Пальчинський.

По приїзді пацієнт самостійно не дихав а на моніторі асистолія. Було вирішено продовжити серцево-легеневу реанімацію: непрямий масаж серця, штучна вентиляція легень, медикаменти. На 22 хвилині рятувальних заходів бригадою на моніторі зафіксований правильний ритм, зʼявилася пульсація. Хворого терміново госпіталізовано до найближчого лікувального закладу з відділенням інтенсивної терапії.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині 3-річна дитина впала з вікна на п’ятому поверсі. У Дніпрі врятували Захисника, який отримав поранення після прямого влучання танку.

Реклама

Анна Томілова