ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині треба розмінувати більше 2500 гектарів землі

З 13 березня піротехніки Головного управління ДСНС розпочали перевірку полів. Наразі опрацьовано 2 148 га території. Рятувальники виявили та знищили 23 одиниці вибухонебезпечних предметів. Перевірити залишилось ще 500 га сільгоспугідь. Тож роботи тривають.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, передає Інформатор. За його словами, регіональна рада опрацювала заявки від громад та подала їх до обласної військової адміністрації щодо тих територій, де необхідне обстеження. Таким чином визначили 2645,3 га землі, які потребують першочергового розмінування на Дніпропетровщині.

Вкотре мешканцям області нагадали про небезпеку і про війну, до якої не слід звикати. Особливо Нікопольщині. Ворог продовжує обстріли, після яких на землі залишаються снаряди та касети.

“Ми, з боку обласної влади, також допомагаємо нашим рятівникам. На початку року депутатський корпус проголосував за додаткові 146 млн грн на програму підтримки захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій”, – додав Лукашук.

Нагадаємо, Україна вважається однією з найзамінованіших країн у світі. Наразі загарбники мінують околиці Енергодару, тож місцевих просять бути обережними.

Раніше ми повідомили про те, що у Дніпропетровській області за рік війни піротехніки знищили близько 6 тисяч боєприпасів. Також про те, що на Херсонщині розмінували 70 гектарів землі, щоб посіяти баштан.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас