ВЛАДА

Україна одна з найзамінованіших країн у світі: як уберегти дітей від трагедії

На розмінування України після війни, за оцінками різних експертів, можуть піти десятки років. На жаль, нині ми є однією з найзамінованіших країн у всьому світі. Тому надважливо навчити дітей, як поводитися з вибухонебезпечними предметами.

Про це повідомляє голова ДОР Микола Лукашук, передає Інформатор.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтвердила, що міни та вибухонебезпечні предмети спричинили 75 жертв серед дітей у період з 24 лютого 2022 року по 15 лютого 2023 року.

Аби зменшити ризик поранення чи загибелі дітей, ДСНС України у співпраці з Дитячим фондом ООН UNICEF Ukraine розробили й запустили запустили вебсайт «Все про мінну безпеку» для батьків, вчителів та дітей, розповідають на сайті Unicef. Інформація подається у вигляді коміксів, мультиків, брошур, ігор та завдань для різних вікових груп. Всі матеріали знаходяться за посиланням.

За даними ДСНС, станом на 17 лютого 2023 року в Україні залишалося близько 174 000 км2 потенційно забруднених мінами та іншими вибухонебезпечними предметами територій. Фахівці повідомляють про випадки мінування дитячих іграшок та інших предметів, які привертають увагу малюків, а відтак становлять велику загрозу для їхнього життя та здоровʼя.

Ресурс містить чотири розділи: для батьків, вчителів, підлітків та дітей. У кожному з них викладено адаптовану відповідно до віку інформацію про різновиди мін та правила поводження з ними. У розділі «Вчителям» можна знайти методичні рекомендації щодо проведення уроку з мінної безпеки та готові презентації для учнів різних класів.

“Як батько трьох дітей і як людина, яка знає масштаби замінування Дніпропетровщини, я добре розумію, наскільки важливо навчити дітлахів правилам безпеки. І нагадувати про них постійно, щоб не сталося найстрашнішого. Будь ласка, приділяйте цьому питанню особливу увагу”, – радить Лукашук.

Раніше ми повідомили про те, поліція показала фото після атаки дронами та артилерією по Марганцю та околицям. А також про те, що в Нікополі відкрили «Клас безпеки» для дітей. Такий же клас з’явився у Нікопольському районі, на базі ліцею в Олексіївки, а також клас безпеки відкрили в Покрові.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас