ЖИТТЯ

Україна спробувала висадити десант біля Запорізької АЕС

У жовтні 2022 року Україна спробувала повернути Запорізьку АЕС. На лівий берег Каховського водосховища намагались висадитись спецназівці. На жаль, спроба була невдалою. 

Про це пише видання “The Times” з посиланням на власні джерела, повідомляє Інформатор.

За словами журналістів, група українського спецназу на патрульних катерах спробувала висадитись біля станції уночі 19 жовтня. Передбачалося, що це буде лише піхотний бій, та росіяни збудували дуже щільну оборону.

Десантників почали обстрілювати ще у воді. Загарбники підтягли танки та артилерію. З боку ЗСУ також вівся вогонь із РСЗВ Himers по російських військах на березі Дніпра.

Частині спецназівців на невеликих човнах вдалося дістатися берега на світанку. Перестрілка тривала близько трьох годин, проте основні сили не змогли висадитись.

Україна спробувала висадити десант біля Запорізької АЕС

Україна спробувала висадити десант біля Запорізької АЕС

“Меншими групами, так, ми наступали, проривалися і боролися з ними. Але з великою групою це було неможливо, оскільки вони ховалися всюди”, — зазначає джерело.

Команда намагалась вразити танки на березі, але важко було вести вогонь із протитанкових засобів, рухаючись по воді. Більші катери маневрували, щоб спробувати атакувати Енергодар із протилежного флангу, але постійний шквал вогню зрештою змусив українські сили відступити.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники почали поступову евакуацію населення Запорізької області. Також загарбники викрали чотирьох працівників Запорізької АЕС.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас