ЖИТТЯ

Через зниження рівня води в Каховському водосховищі в протоці Запорізької області виявили 950 кг мертвого карася

В протоці Сердюки Кушугумської громади Запорізької області виявили 950 кілограмів мертвого сріблястого карася. Загибель риби спричинена зниженням рівня води в Каховському водосховищі.

Це повідомив “Суспільному” головний спеціаліст відділу іхтіології Держагентства рибного господарства в Запорізькій області Максим Бронзюк, повідомляє Інформатор.

За його словами, шкода, завдана рибному господарству внаслідок порушень рибальства розраховується за методикою, і вона становить 5 мільйонів 540 тисяч гривень. Наразі вирішується питання щодо ліквідації загиблої риби:

“Зараз риба здійснює переднерестові міграції і активно заходить до місць розмноження. Тобто, це мілководдя. Були опади, рівень води трохи збільшився, він дозволив зайти в деякі протоки. Потім знову рівень води спав, звісно риба залишилася у відшарованих водоймах”.

Нагадаємо, російські військові відкрили шлюзи Каховської ГЕС. Внаслідок чого, рівень води у Дніпрі неконтрольовано знижується, повідомили в «Укргідроенерго».

Раніше ми повідомили про те, що у Каховському водосховищі вдалося поновити рівень води до норми. На Каховському водосховищі та по всій області діє нерестова заборона.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас