ЖИТТЯ

Бочче, скелелазіння, шахи: досягнення спортсменів Нікополя на Міжнародних змаганнях

Стали відомі досягненнями нікопольських спортсменів. Вони здобули почесні нагороди на змаганнях з різних видів спорту в Польщі, Хорватії та Києві. Вперше пройшли офіційні змагання Міжнародного рівня з бочче серед спортсменів з інвалідністю. Україну представили 5 гравців, два з яких – нікопольці. 

Про це повідомляє пресслужба міськради Нікополя, передає Інформатор.

Скелелази ДЮСШ «Електрометалург» стали призерами Молодіжного кубку Європи. 2 квітня у польському місті Тарнов пройшов І етап молодіжного Кубку Європи зі скелелазіння. Дітей тренують Наталя Кудренко, Ярослав Гонтарик, Ірину Борщаговська.

У своїх вікових категоріях наші вихованці, члени збірної команди України, показали такі результати:

  • 2 місце – Ксенія Горєлова;
  • 3 місце – Поліна Халькевич.
  • фіналісти: Ілля Єгоркін, Ярослав Сумєнкін.
Скелелази ДЮСШ «Електрометалург» стали призерами Молодіжного кубку Європи

Скелелази ДЮСШ «Електрометалург» стали призерами Молодіжного кубку Європи

Він пройшов у польському місті Тарнов

Він пройшов у польському місті Тарнов

З 25 березня по 2 квітня у Загребі (Хорватія), пройшли перші офіційні рейтингові змагання Міжнародного рівня з бочче серед спортсменів з інвалідністю. Україна була представлена 5-ма спортсменами, серед яких два нікопольських – Андрій Мороз та Андрій Окулов.

Пройшли перші офіційні рейтингові змагання Міжнародного рівня з бочче

Пройшли перші офіційні рейтингові змагання Міжнародного рівня з бочче

В особистому заліку Андрій Окулов був 13, а Андрій Мороз – 17. І хоча результати не дуже втішні, все одно, ми нашими спортсменами можна пишатися, адже вони, не дивлячись на складні життєві обставини, захищають честь нашої країни та рідного міста. Наступні змагання проходитимуть у жовтні в Греції, нехай нашим хлопцям посміхнеться вдача.

Україна була представлена 5-ма спортсменами, серед яких два нікопольських

Україна була представлена 5-ма спортсменами, серед яких два нікопольських

Наступні змагання проходитимуть у жовтні в Греції

Наступні змагання проходитимуть у жовтні в Греції

З 27 по 31 березня, у Києві пройшов чемпіонат міста серед юнаків 2011 р. н. та молодше (43 учасники, швейцарська система, 9 турів). В ньому взяв участь 8-річний Артем Лях з Нікополя. Для юного спортсмена це був перший турнір такого рівня. Артем набрав 5,0 з 9 і поділив 13 – 20 місця (17 за додатковими показниками).

31 березня на платформі Lichess відбулася весняна дитяча шахова ліга. Наша юнацька команда виступала в Першій лізі і в драматичній боротьбі на останніх секундах вирвала перемогу у конкурентів з Тернопільщини. 119/116. Таким чином нікопольці повертаються до вищого дивізіону.

Весняна дитяча шахова ліга

Весняна дитяча шахова ліга

За команду грали: Міхно Артем, Стрелкін Владислав, Кучинський Артем, Хамраєв Микита, Шевченко Данило, Косухін Максим, Голєнков Ярослав, Бєляшевський Микита, Шемрук Віктор. В загальному заліку нікопольська команда входить в 10-ку кращих дитячих колективів України, 9-ті з 119 команд.

Раніше ми повідомили про те, що золоту нагороду на турнірі з художньої гімнастики здобула зовсім юна спортсменка з Нікополя. Лише за лютий 2023 року юні спортсмени з Нікополя здобули золоту, срібні та почесні нагород. Діти побували на змаганнях з різних видів спорту у Естонії, Німеччині, Польщі та Києві.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас