ЖИТТЯ

Фельдшер з Нікопольської “екстренки” рятує життя під обстрілами

Фельдшер Дмитро з Нікополя рятує життя людей, часто – ризикуючи власним. Із собою на виклик окрім медичного спорядження бере бронежилет. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

Дмитро працює у медичній бригаді інтенсивної терапії та реанімації. Загалом стажу в «екстренці» 13 років. Чоловік розповідає,  що найскладніші виклики розпочалися з липня 2022 року, коли агресор став постійно обстрілювати Нікопольщину. До пацієнтів бригада виїжджає на свій страх і ризик. Буває під час роботи може розпочатись обстріл, тож не завжди фельдшери можуть дістатися до постраждалих. Серед поранених бувають діти, цілі родини, пенсіонери.

Дмитро, каже що в пам’яті досі один із викликів. Снаряд потрапив прямісінько в будинок. У дівчинки травматична ампутація обох ніг. Попри те, що небезпека обстрілів ще не минула, бригада виїхала.

«Діяти потрібно було швидко. На щастя, юна пацієнтка вижила. Знаю, що вона поїхала за кордон на реабілітацію і протезування. Хочеться, щоб у дитини все склалось добре. Той випадок, коли рятуєш одне життя і, здається, рятуєш цілий світ», – зазначив фельдшер.

Він додав, що інколи медики не знають, чи є постраждалі, коли їдуть на місце обстрілу.

«Примчали одного разу, а там від будинку півтори стіни залишилося. Всередині бабця, яка дивом неушкоджена – лише пилом притрусило. Раптом ворог знову гатити почав. Присіли та ховалися за вцілілою стіною. Чули, як снаряди падають», – згадує Дмитро.

Запевняє, попри складнощі робота подобається. Різні локації та люди. Особлива вдячність пацієнтів. Коли не потрібно слів – все написано в очах. Мрія фельдшера – Перемога. Як святкуватиме, ще не придумав. Каже, найперше  гарно виспиться. А може вікна помиє або поїде на відпочинок.

Раніше ми писали про те, що з квітня популярні ліки можна буде придбати тільки за рецептом. У Дніпропетровській області Пункти незламності змінюють графік роботи.

Фельдшер з Нікопольської "екстренки" рятує життя під обстрілами

Фельдшер з Нікопольської “екстренки” рятує життя під обстрілами

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас