ЖИТТЯ

Підірвалась на розтяжці: кінолог пошукового загону «Антарес» Лариса Борисенко прийшла до тями

26 березня кінолог пошукового загону «Антарес» Лариса Борисенко підірвалася на розтяжці. Нещасний випадок стався під час завдання з пошуку загиблих воїнів. Стало відомо, як почувається постраждала. 

Про стан її здоров’я розповів генеральний директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, повідомляє Інформатор.

26 березня Лариса працювала разом з напарником (19-річним В’ячеславом в Харківській області) на деокупованій території, де спрацювала розтяжка. З початку вона почула попереджувальний сигнал, а потім – полум’я та вибух. З великою крововтратою, в комі була евакуйована до лікарні Мечникова.

“До реанімації Дніпра Ларису доставили з внутрішньою коровотечею, гемоглобіном – 17, на апараті ШВЛ. Не залишаючи надії, реаніматологи Мечникова лили кров та рятували життя. У жінки множинні осколкові поранення, опіки на нозі, пошкоджено судини нижніх кінцівок. Сьогодні під ранок екстубована (знята з апарата ШВЛ), почала тихенько розмовляти”, – розповідає Риженко.

У її напарника – В’ячеслава множинні осколки, поранення верхніх і нижніх кінцівок. Хлопець знаходиться в травматології, стан середньої важкості.

“Вражає її холодна витримка, жадоба до життя та до справи, яка так необхідна для всіх українців – пошук загиблих та безвісті зниклих героїв”, – пише лікар.

Про Ларису Борисенко відомо, що жінці 52 роки, мешкає в Павлограді. Від 2013 року займається пошуком зниклих безвісти в складі організації “На щиті”. З 2017 року очолює рятувально-пошукову групу “Антарес”, займаються пошуком тіл загиблих і зниклих безвісти.

Раніше ми повідомили про те, що у Мечникова рятують життя 53-річного вчителя, його обличчя розірвало від вибуху снаряда. А також про те, що у Нікополі через обстріл постраждав 51-річний чоловік.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас