ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області нові правила рибальства

У Дніпропетровській області оновили правила рибальства. Змінилась добова норма вилову на одного рибалку. Тепер це 3 кілограми риби та один трофей.

Про це повідомляє Інформатор з посилаючись на повідомлення Інформатор Дніпро.

Трофеем може бути велика рибина у максимально дозволених розмірах. Наприклад, 80-сантиметровий європейський сом або півметрова щука. Рибалки зобов’язані мати із собою ваги та лінійку – для вимірювання улову.

Окрім того, у міжнерестовий період рибалки можуть брати 7 гачків, а не 5, як було раніше. Але ловити її можна лише в дозволених для цього місцях. Виключно з берега на вудку із двома гачками. Також можна використовувати і спінінг з однією штучною приманкою.

Збільшилась і кількість дозволених для рибальства місць. А ще — дозволили вилов усіх жителів водойм, окрім тих, що занесені до Червоної книги України, переліків регіонально рідкісних видів та міжнародних природоохоронних списків. Зокрема, зняті обмеження на вилов карликового сома та сонячного окуня.

Нагадаємо, що до 31 березня заборонено виловлювати щуку. Зараз у «хижачки» період нересту. Такі обмеження ввели вперше в Україні.

“Щука – одна з небагатьох риб українських водойм, в якої починається нерест за температури води лише 3-5 градусів. Для інших видів це ще надто холодно”, – пояснив Василь Волков, начальник управління Державного агентства рибного господарства в Дніпропетровській області.

Зауважимо, що за порушення табу на вилов щуки передбачено адміністративне та кримінальна відповідальність. Окрім того, порушнику доведеться сплатити штраф — 3 468 гривень за одну щуку.

Через війну заборонена й навігація малих суден на водоймах Дніпропетровської області. Та є виключення для катерів Збройних сил України, Національної поліції, ДСНС, Держагентства меліорації та рибного господарства, аварійно-рятувальних і пошуково-рятувальних служб.

Ті, хто планує займатися промисловим виловом риби на малих судах, необхідно мати спеціальний дозвіл. Його можна отримати шляхом укладання договору на право спеціального використання водних біоресурсів.

Раніше ми повідомили про те, що у “Дії” запустили нове опитування до 8 березня. Детальніше читайте тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас