Нікополь До сайту

На Дніпропетровщині за добу рятувальники 25 разів виїжджали на пожежі у екосистемах

Навесні торішня трава швидко висихає на сонці і легко спалахує від будь-якої іскри. Трав’яні пожежі швидко поширюються на значні площі, особливо у вітряні дні. Вогонь стає некерованим, знищує все живе на своєму шляху.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

Реклама

Протягом однієї доби, 22 березня, рятувальники Дніпропетровщини здійснили 25 виїздів для ліквідації пожеж на відкритих територіях. Загальна площа знищених вогнем екосистем склала понад 22 гектари. У більшості випадків ці пожежі спричинені людським фактором: свідомо випалюють суху рослинність або нехтують правилами пожежної безпеки.

На Дніпропетровщині за добу рятувальники 25 разів виїжджали на пожежі у екосистемах

Трава швидко висихає на сонці і легко спалахує від будь-якої іскри

Мешканців Дніпропетровщини просять бути відповідальними. Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також кидати недопалки та сірники на сухій трав’яній підстилці. Якщо ви помітили займання на відкритих територіях, негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Раніше ми повідомили про те, що у Дніпропетровській області під час пожежі у квартирі врятували 68-річного чоловіка. А також про те, що у Дніпропетровській області за рік війни піротехніки знищили близько шести тисяч боєприпасів. А також про те, що загарбники вдарили по Марганецькій громаді з важкої артилерії.

Реклама

Трав’яні пожежі швидко поширюються на значні площі

Вогонь стає некерованим, знищує все живе на своєму шляху

Анна Томілова