ЖИТТЯ

Ситуація в Енергодарі залишається важкою

В тимчасово окупованому Енергодарі ситуація залишається важкою. З вересня окупанти не пропускають у місто гуманітарну допомогу, а ті продукти які завозять росіяни, — низької якості і коштують захмарних грошей. Тому виживати в створених окупантами умовах енергодарцям вкрай важко.

Про це повідомляє інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

Зараз в місті є і світло, і водозабезпечення. На жаль, в цьому сезоні централізованого опалення в Енергодарі не було. Окупанти намагалися налаштувати мобільні дизельні котельні, їх споживання дизелю було десь більше 30 тонн щодня. Тобто місто фактично перетворилося на велику автозаправну станцію. Котельні постійно виходили з ладу, але більш-менш люди пережили зиму.

За словами очільника Енергодара, тривожною для екології міста є й ситуація зі стрімким зниженням рівня води в Каховському водосховищі через дії окупантів. Окрім техногенної, існує загроза й біологічної катастрофи, адже, такий рівень води не дозволить запустити систему поливу, крім того може зірвати нерест та спровокувати масову загибель риби.

Раніше ми повідомили про те, що художниця з Енергодару створює ілюстрації про рідне місто.  А також про те, що на Запорізькій АЕС відбулась ротація інспекторів МАГАТЕ.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас