ЖИТТЯ

Гроссі про ситуацію навколо ЗАЕС: у МАГАТЕ заявили про активізацію бойових дій поблизу станції

Ситуація з безпекою навколо окупованої росіянами Запорізької АЕС загострилася. Зокрема, поблизу станції посилилися бойові дії, а на самому підприємстві зросла кількість російських військових.

Про це вчора, 6 березня, заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі на раді директорів організації, повідомляє пресслужба агентства, передає Інформатор.

Воєнні дії наблизилися до захопленої армією Росії Запорізької атомної електростанції в Енергодарі. За словами Гроссі, на станції побільшало російських військових.

“Протягом останніх кількох тижнів на ЗАЕС зростає присутність охорони. Наша команда на станції повідомила про посилення військових дій біля підприємства. Ведеться відкрита дискусія щодо наступу та контрнаступу поблизу об’єкта. Моє просте запитання: чи чекаємо ми ядерної надзвичайної ситуації, перш ніж реагувати?» — заявив очільник МАГАТЕ.

За словами Гроссі, ситуація, що склалася на Запорізькій АЕС, підкреслює нагальну необхідність створення на майданчику охоронної зони ядерної безпеки. Також він повідомив, що активізував консультації з цього приводу як з Україною, так і з росією.

Раніше ми повідомили про те, що 130 митців з міст-супутників АЕС взяли участь у проєкті “Енергодар – це Україна”.Ситуація в Енергодарі залишається важкою. З вересня окупанти не пропускають у місто гуманітарну допомогу.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас