ЖИТТЯ

Як українцям можна збільшити розмір майбутньої пенсії

У березні в Україні запланована індексація пенсій більшості пенсіонерам. Втім, відчутні надбавки отримає незначна частина пенсіонерів. Більшість — близько 10 мільйонів отримають від 400 до 800 грн прибавки. 

Проте, є варіанти, як можна збільшити розмір виплат для майбутніх пенсіонерів. Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Україна.

Для розрахунку майбутньої пенсії використовуються показники зарплати людини, яку вона отримувала протягом життя, працюючи в компаніях чи організаціях. І враховується також підприємницька діяльність, тобто ФОП (фізична особа підприємець) і внески в Пенсійний Фонд.

Спосіб №1

При розрахунку пенсій людина може відмовитися від періоду у роботі, коли отримувала низьку зарплату, замінивши його періодами з вищими доходами. У такому випадку майбутня пенсія буде більша.

Спосіб №2

Навіть, якщо ви не ФОП, то ви можете додатково сплачувати ЄСВ (єдиний соціальний внесок) до Пенсійного Фонду, що значно підвищить розмір вашої майбутньої пенсії. Платіж слід вносити щомісяця поряд із відрахуваннями з основного місця роботи.

Як це працює

Станом на березень 2023 року в Україні розмір мінімальної зарплатні становить 6700 гривень на місяць. Таким чином, роботодавець сплачує за вас податок до ПФ в розмірі 1474 гривні. Однак, якщо людина може самостійно сплатити такий розмір ЄСВ, то при призначенні пенсії вважатиметься, що вона заробила на 6700, а 13400 грн.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині розпочався прийом заявок на матеріальну допомогу родинам загиблих мирних жителів. За яких умов у Нікополі можуть відновити роботу державні реєстри: коментар Євтушенка.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас