ЖИТТЯ

У «Дії» завершилося голосування щодо долі 8 березня

В середині лютого в Україні вчергове заговорили про те, аби скасувати свята, що мають радянське коріння. Мова йшла про 8 березня, День праці та День перемоги. Наприкінці лютого у застосунку «Дія» запустили голосування, аби зібрати думки людей стосовно того, чи потрібно залишити 8 березня вихідним днем.

Минув тиждень, голосування добігло кінця. Воно виявилося рекордним – свої голоси віддали понад 2,1 мільйона українців. Про це Інформатор із посиланням на Інформатор Дніпро та на «Дію». Результати наступні:

  • залишити 8 березня вихідним – понад 1,3 мільйона голосів;
  • зробити 8 березня робочим днем – понад 703 тисячі голосів;
  • не визначилися – понад 110 тисяч голосів.

Отримані дані мають врахувати народні депутати. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров підбив підсумки голосування:

«Понад 2,1 млн українців взяли участь в опитуванні про 8 березня в Дії. Неймовірний результат. Наш рекорд. Більшість проголосувала за те, щоб залишити 8 березня вихідним — 1,3 млн+ голосів. Вдячний усім, хто голосує і допомагає нам будувати електронну демократію. Робимо все, щоб держава враховувала думку кожного українця», – написав Михайло Федоров.

Чому 8 березня стало особливою датою у календарі: що святкуємо. В Україні хочуть скасувати три свята: 8 березня та 9 травня прохають залишити. На сайті Президента України з’явилася петиція про перейменування росії у Московію.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас