ВЛАДА

Дніпропетровщина стала другою домівкою для майже 400 тисяч українців

Понад 393 тисячі внутрішньо переміщених осіб нині проживає на Дніпропетровщині. Наша область стала другою домівкою для сотень тисяч українців, які втекли від війни із зони активних бойових дій.

Знайти житло можна за посиланням. Про це повідомляє голова ДОР Микола Лукашук, передає Інформатор.

Жителям області нагадали, нагадали, що в Україні діє проєкт «Прихисток». Це  соціальна програма, започаткована Урядом, яка допомагає громадянам знайти безкоштовне житло. Нині в області, як зазначено на сайті проєкту, є понад 3 тисячі вільних місць для внутрішньо переміщених осіб. Це один з найбільших показників в країні.

Також звертаю увагу, що громадяни, які готові прийняти у себе внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати компенсацію від держави. Розмістити інформацію щодо наявного вільного житла, знайти необхідні дані та відповіді на поширені запитання можна на сайті проєкту «Прихисток».

Фактично внутрішньо переміщені особи стали новими жителями Дніпропетровщини. Вони залишаються в нас, бо тут є житло, робота, можливості для розвитку дітей, медична допомогу високого рівня і відносна безпека в умовах повномасштабної війни, йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, що жителі Нікополя і області мають повернути вогнепальну зброю та боєприпаси, які отримали на початку війни. На Дніпропетровщині розпочався прийом заявок на матеріальну допомогу родинам загиблих мирних жителів.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас