ЖИТТЯ

За рік у Нікополі та районі загинуло 14 чоловік, 1800 будинків понівечено і зруйновано

Вісім місяців Нікопольщина під постійними обстрілами. Загинуло вже 14 місцевих. Ще 94 людини отримали поранення. У місті пошкоджено майже 1800 приватних садиб та багатоповерхівок.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпро ОДА.

Нікопольщина потерпає від ворожих обстрілів. Кожен новий артилерійський залп ворога додає роботи енергетикам, газовикам та комунальникам. У той же день вони стають до роботи. Допомагають розбирати завали та лагодити зруйноване.

Постраждалим від обстрілів надають необхідні будівельні матеріали, з ними допомагають і благодійники. Комунальники затуляють побиті вікна і лагодять покрівлі.

До рідного будинку 19-річної Василіси вгатив ворожий снаряд 28 лютого. Однієї кімнати немає. Від іншої залишилися тільки стіни. Донедавна там була зала. Тут родина збиралася у колі друзів.

До рідного будинку 19-річної Василіси вгатив ворожий снаряд 28 лютого

До рідного будинку 19-річної Василіси вгатив ворожий снаряд 28 лютого

«Це сталося після другої ночі. Гучний звук і стовп пилу. Все, що я пам’ятаю. Через нього з мамою і сестрою ми не одразу побачили одна одну, – пригадує Василиса. – Зрештою ми вціліли і це диво. Мама у момент удару була на вулиці. Сестра спала під декількома ковдрами і її не посікло битим склом. Зірвана ж ударною хвилею шафа із сусідньої кімнати впала у п’яти сантиметрах від мого ліжка».

Оговтавшись, родина кинулася на пошук домашніх улюбленців – пташок та котів. У клітці був нерозлучник та дві корели. Вона стояла у залі, яка зазнала руйнувань. Птахів знайшли під шафою. Переживали й за кота Сергійка. Він знайшовся на наступний день. Переляканий та з пораненнями, хоча й незначними.

Попри щоденні жахи чимало нікопольців залишається вдома. Серед них і пан Микола. Він й раніше полюбляв посидіти на лавці перед будинком. Потеревенити із сусідами. Та нині компанії немає.

«Місто трохи спорожніло. Це відчувається. Окрім мене ніхто не виходить. Раніше хоч хтось був, а зараз …, – із сумом розповідає місцевий. – Частіше я у хаті сиджу. Що буде, те буде. З першим обстрілом у нашому будинку вікна повибивало. Позакривали».

Понівечив ворог у Нікополі не тільки житлові будинки. А й десятки навчальних та медичних закладів, підприємств. Та місцеві мешканці рук не опускають. Вірять у перемогу і дякують захисникам за кожен новий день.

Раніше ми повідомили про те, що росіяни вдарили по житловому будинку у Запоріжжі. З під завалів врятували 11 людей, троє загинули.

За рік у Нікополі та районі загинуло 14 чоловік

За рік у Нікополі та районі загинуло 14 чоловік

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас