ЖИТТЯ

Росіяни вдарили по житловому будинку у Запоріжжі: з під завалів врятували 11 людей, троє загинули

Вночі на 2 березня російська ракета влучила у багатоквартирний будинок у Запоріжжі. На місці працюють рятувальники. З-під завалів дістали трьох загиблих. Ще 11 вдалося врятувати.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Інформатор Україна.

На 07:00 врятовано 11 людей, з яких одна вагітна жінка, та 20 евакуйовано, з них 3 госпіталізовано з травмами. З-під завалів рятувальники деблокували 2 загиблих. Для надання допомоги постраждалим працює дві бригади швидкої медичної допомоги. Місце події знаходиться під охороною поліції.

Для пошуку постраждалих, окрім екстрених і спеціальних служб, залучили волонтерів. На місці, де ведуться аварійно-рятувальні роботи, розгорнули пересувний намет. Там небайдужі запоріжці надають воду, гарячі напої та їжу цивільному населенню і рятувальникам, які ліквідовують наслідки.

Рятувальники організували роботу мобільного пункту обігріву поблизу частково зруйнованого житлового будинку. Кожна людина зможе не тільки зігрітися, зарядити гаджети, а й отримати кваліфіковану допомогу. З постраждалими наразі працюють психологи. За фактом злочину, передбаченого ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження.

“Військові рф здійснили чергову атаку (попередньо – із ЗРК С-300) по території обласного центру. Одна ракета влучила в багатоповерховий будинок, під завалами опинилися мешканці квартир, які в цей час мирно спали. Наразі виявлено трьох загиблих людей, шістьох поранених госпіталізовано. У результаті нічного удару в п’ятиповерхівці відбулося руйнування понад 10 квартир з 2-го до 5-го поверху. Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено довколишні будинки. У результаті рятувально-пошукових робіт з-під завалів деблоковано шестеро поранених людей та тіла трьох загиблих”, – прокоментували у поліції.

Раніше ми повідомили про те, що експерти МАГАТЕ заявили про нові обстріли біля Запорізької АЕС. Детальніше про обстріли на ЗАЕС читайте тут.

Росіяни вдарили по житловому будинку у Запоріжжі

Росіяни вдарили по житловому будинку у Запоріжжі

З під завалів врятували 11 людей

З під завалів врятували 11 людей

На місці працюють рятувальники

На місці працюють рятувальники

Владлена Мачульська, Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас