ВЛАДА

На Нікополь насувається антициклон Feuka: очікується сильний вітер та мороз

14 лютого Україну, а разом з нею Дніпропетровщину та Нікополь накриють рясні опади. Нашу область перетинатиме холодний атмосферний фронт. Він принесе із собою мокрий сніг та дощ. Більше опадів, до сильних, припаде 14-го лютого на схід, південний схід України, Полтавщину та частину Дніпропетровщини.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на синоптика Наталку Діденко та Дніпропетровський РЦГМ.

За словами Діденко, при проходженні атмосферного фронту посилюватиметься північний вітер, часом до 15-20 метрів за секунду.

Щодо Нікополя, то за даними Дніпропетровського РЦГМ, 14 лютого в місті очікується невеликий сніг, на дорогах ожеледиця, вітер західний силою 7-12, інколи з поривами до 15-20 метрів на секунду. Температура повітря вночі 0 – 5, вдень 0 +5 градусів.

За народним календарем цього дня вшановується пам’ять мученика Трифона. Про погоду наші пращури судили за небом: якщо на Трифона небо було усіяне зірками, то очікували пізньої весни. Якщо випадав сніг, це розцінювали як попередження про дощову весну. Якщо до кінця дня небо вкривалось туманним прошарком білих хмар, очікували незабаром хорошої погоди. Взагалі за погодою цього дня передвіщали погоду до кінця зими: “Який Трифон, такі й останні дні лютого”.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас