ВЛАДА

Гроссі заявив про надію на створення зони безпеки навколо Запорізької АЕС

Минулого тижня генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі провів переговори з російськими високопосадовцями в москві щодо узгодження та впровадження зони ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС. Він зустрівся з головою державної атомної компанії «росатом» олексієм ліхачовим, міжурядовою групою рф та представниками МЗС росії.

Про це повідомляється на сайті МАГАТЕ, пише Інформатор із посиланням на “Медіа Центр Енергодару”.

«Як у Києві, так і в москві ми продовжуємо дипломатичну роботу, спрямовану на якнайшвидше встановлення зони. Важливими в цьому плані були зустрічі в москві, які дозволили нам детально обговорити план з високопоставленими представниками російського уряду. Я все ще сподіваюся, що зона буде створена, хоча прогрес мав бути швидшим. Заради ядерної безпеки в Україні та за її межами я продовжуватиму свої зусилля, поки зона не стане реальністю», – зазначив Гроссі.

Очільник агентства додав, що ситуація навколо найбільшої в Європі атомної електростанції залишається «нестабільною та непередбачуваною, оскільки це зона активних бойових дій». Такий стан справ, за словами Гроссі, дуже чітко демонструє необхідність термінових заходів для захисту станції та людей, які там працюють.

Окремо минулого тижня Державна інспекція ядерного регулювання України повідомила МАГАТЕ, що вона дозволить Запорізькій АЕС відновити виробництво електроенергії лише після повернення її під контроль нашої держави, а також після ретельної перевірки та виконання заходів, необхідних для відновлення безпечних умов роботи. У МАГАТЕ нагадали, що наразі всі шість реакторів станції перебувають у холодному або гарячому режимі зупину.

Раніше ми повідомили про те, що росія висушує Каховське водосховище: під загрозою безпека на ЗАЕС. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас