Нікополь До сайту

На Запорізькій АЕС та інших станціях України відбулась ротація місії МАГАТЕ

На атомних станціях України відбулася ротація постійних моніторингових місій МАГАТЕ. Інспектори будуть залишатись там для безперервного контролю і моніторингу ядерної та радіаційної безпеки.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Державної інспекції ядерного регулювання України.

Реклама

6 лютого 2023 року відбулася ротація постійної моніторингової місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС. Інспектори знаходяться на усіх ядерних об’єктах України, адже країна-агресорка обстрілює енергетичні об’єкти.

“Напередодні зміни групи експертів Агентства у онлайн-форматі відбулася зустріч в.о. Голови Держатомрегулювання – Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олега Корікова, т.в.о. генерального директора ВП ЗАЕС Дмитра Вербицького, головного інженера станції Ігоря Мурашова із новою командою місії МАГАТЕ. У ході онлайн-конференції сторони обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС, що склалася на сьогодні, плани роботи місії МАГАТЕ на станції, найголовніші питання безпечного функціонування станції, що з 4 березня 2022 року перебуває під окупацією російських загарбників.”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, що Україна запровадила санкції проти “Росатома” та 199 компаній, які намагаються привласники ЗАЕС. Детальніше – тут.

Реклама

Анна Томілова