ЖИТТЯ

На Запорізькій АЕС та інших станціях України відбулась ротація місії МАГАТЕ

На атомних станціях України відбулася ротація постійних моніторингових місій МАГАТЕ. Інспектори будуть залишатись там для безперервного контролю і моніторингу ядерної та радіаційної безпеки.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Державної інспекції ядерного регулювання України.

6 лютого 2023 року відбулася ротація постійної моніторингової місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС. Інспектори знаходяться на усіх ядерних об’єктах України, адже країна-агресорка обстрілює енергетичні об’єкти.

“Напередодні зміни групи експертів Агентства у онлайн-форматі відбулася зустріч в.о. Голови Держатомрегулювання – Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олега Корікова, т.в.о. генерального директора ВП ЗАЕС Дмитра Вербицького, головного інженера станції Ігоря Мурашова із новою командою місії МАГАТЕ. У ході онлайн-конференції сторони обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС, що склалася на сьогодні, плани роботи місії МАГАТЕ на станції, найголовніші питання безпечного функціонування станції, що з 4 березня 2022 року перебуває під окупацією російських загарбників.”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, що Україна запровадила санкції проти “Росатома” та 199 компаній, які намагаються привласники ЗАЕС. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас