ЖИТТЯ

Україна запровадила санкції проти “Росатома” та 199 компаній, які намагаються привласники ЗАЕС

Президент України Володимир Зеленський підтримав ініціативу СБУ та ввів у дію рішення РНБО України про запровадження економічних санкцій щодо російської корпорації «Росатом» та 199 компаній, що входять в структуру цієї корпорації. Обмежувальні заходи діятимуть протягом наступних 50 років і стосуватимуться усіх фінансово-економічних операцій цих установ.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

Матеріали української спецслужби свідчать, що компанії держконцерну «Росатом» залучені до «відчуження» Запорізької АЕС на користь країни-агресора. Зокрема, в СБУ є докази, які свідчать, що співробітники ДК «Росатом» та супутніх компаній корпорації взяли на себе контроль над технологічними та управлінськими процесами на ЗАЕС, сприяють підключенню атомної електростанції до російської енергетичної системи та намагаються легалізувати роботу ЗАЕС на рф за рахунок створення фейкових російських компаній: АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС» та ФГУП «Запорожская АЭС», що включені в структуру ДК «Росатом».

«СБУ системно документує і викриває злочини рашистів і здійснює комплекс заходів для їх притягнення до відповідальності. Зокрема, за поданням СБУ у 2022 році Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до генерального директора ДК «росатом» лихачова олексія євгеновича», — йдеться в повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, що російські загарбники завезли на ЗАЕС персонал з Калінінської АЕС. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас