ЖИТТЯ

В Україну повернули 16 дітей, яких воро відправив у рф та до Криму “на відпочинок”

В Україну повернули 16 дітей з Херсонської області, яких окупанти відправили у рф та до Криму “на відпочинок”. Наймолодшій дитині 8 років, найстаршій — 17.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Кривий Ріг та благодійний фонд Save Ukraine, волонтери якого допомогли евакуювати дітейросіяни вирішили “оздоровити” їх у своїх таборах. Вони незаконно вивезли дітей на території окупованого Криму та рф, але не повернули додому.

За даними ЗМІ – діти з Херсонської області. Вони були в розлуці з батьками по кілька місяців, а дехто – майже рік. За цей час малеча могла тільки іноді спілкуватися або переписуватися з мамами.

У фонді говорять, що повернути дітей додому було нелегко. Спочатку їх потрібно було знайти, провести підготовчу роботу, доїхати туди. А потім владнати ситуацію вже на місці, оскільки керівництво таборів постійно вигадувало якісь відмовки, щоб не дати дітям повернутися в Україну. Коли ситуацію нарешті вирішили, виникла ще одна проблема: групу волонтерів не випускали російські прикордонники зі своєї території. Тож, лише на латвійському кордоні їм разом з дітьми вдалося виїхати з росії.

Щастя повернутися додому

Щастя повернутися додому

У цілому з початку повномасштабного вторгнення загарбники вивезли до російської федерації 6032 дітей. На них поширюються соціальні гарантії для депортованих дітей. Вдалося повернути додому 96 маленьких українців. Про це заявила керівниця управління Секретаріату Уповноваженого Верховної ради з прав людини України Олена Вихор.

Вона наголосила, що кожне повернення дитини — це своєрідна спецоперація. Зараз в секретаріаті омбудсмена працює консультативний центр, який здійснює облік звернень батьків, які розшукують своїх дітей. Повідомити про такі випадки можна за телефоном: 0 (800) 50-17-20.

Нагадаємо, окупанти повернули в Енергодар 205 дітей, яких вивезли на «відпочинок» до росії. Раніше ми повідомили про те, що дівчинка з Нікополя передала усі свої заощадження для ЗСУ. Дівчину з Кривого Рогу нагородили нагрудним знаком “Сталевий Хрест”. Україна повернула 116 захисників та тіла іноземних добровольців. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас