Нікополь До сайту

Збирав гроші на автівку для ЗСУ та лікування вигаданої хвороби: у Дніпропетровській області викрили 21-річного псевдоволонтера

Купюри номіналом 500 гривень у Києві, 19 жовтня 2020 р. Фото Поліщук Максим / УНІАН

На Дніпропетровщині викрили псевдоволонтера. 21-річний чоловік  збирав кошти нібито на автомобіль для військових та на лікування вигаданої хвороби.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

Реклама

21-річний чоловік повідомив своєму керівництву за місцем роботи, що він занедужав на тяжку хворобу і потребує значних коштів на лікування. Довірившись, колеги розпочали добровільний збір грошей. Зібрані кошти віддали “хворому” чоловіку, та він витратив їх на особисті потреби.

Він вирішив не зупинятись та назвавшись волонтером, розпочав збір грошей на автомобіль для військових ЗСУ. Однак і цього разу, гроші, які перерахували довірливі люди на потреби українських військових, чоловік витратив на особисті потреби.

31 січня чоловіку повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Також під час досудового розслідування буде перевірена причетність чоловіка до скоєння аналогічних злочинів.

Реклама

Раніше ми повідомили про те, що мешканка Томаківки зібрала понад 2 мільйони гривень для допомоги захисникам. Детальніше – тут.

Анна Томілова

Реклама