ЖИТТЯ

Мешканка Томаківки зібрала понад 2 мільйони гривень для допомоги захисникам

З початком війни життя мешканки Томаківки, Лілії, кардинально змінилося. Її двоє синів добровольцями пішли боронити країну а сама жінка подалася у волонтери.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

Родина Лілії з Томаківки дружня та щаслива. Із чоловіком жінка виховувала синів і займалася бізнесом. Починала з аграрного. Пізніше подалася до сфери торгівлі. Втім з повномасштабною війною все змінилося. Підприємницька справа відійшла на другий план, а організаційні здібності Лілії знадобилися у волонтерстві. Спочатку не знала, що і як робити. Згодом навколо допомоги захисникам об’єднала сотні людей по всьому світу.

Перше, чим почали допомагати, – це амуніція для захисників. Потрібні були бронежилети, але не було необхідної для плитоносок тканини. Її знайшли у Стамбулі. З Туреччини полотно доставили до Польщі. Звідти – в Україну. Відшивали захисні жилети майстрині з Хмельниччини. Саму броню виготовляли чоловіки з Томаківки. На міцність готову амуніцію перевіряли на полігонах. І тільки потім відправляли на фронт. За час війни виготовили 330 бронежилетів.

Бронежилети віддавали безкоштовно. Хто хотів, донатив. Для фронту придбали  460 пар берців, 50 комплектів форми, а ще – 20 автівок. Допомагали всі. Байдужих людей у громаді немає. Наприклад, робітники одного з підприємств віддали свою зарплатню за день, а на зібрані кошти придбали два квадрокоптери.

Майже за рік війни на потреби армії команда Лілії зібрала понад 2 мільйони гривень. Доставляли найнеобхідніше у найгарячіші точки. Продовжують робити це й зараз.

«Моїм синам 18 та 22 роки. Весь час служби вони у Донецькій області. Аби не накручувати себе думками, завантажуюся по повній. Допомагатиму, наскільки у мене вистачить сил», – резюмувала Лілія.

Раніше ми повідомили про те, що десять “депортованих” мешканців Запорізької області дістались до українського блокпосту. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас