ЖИТТЯ

Повідомлення про збиття ракет X-22 були помилковими: Арестович “виправдався” перед українцями

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що повідомлення про збиття ракет X-22 на офіційних сторінках, які траплялися у минулому, були помилковими, оскільки наші сили ППО не здатні на це.

Про це Юрій Ігнат розповів у коментарях у Facebook. Скандал трапився, коли вчора речник ОП Арестович заявив, що ракету над Дніпром збило ППО, вона впала на під’їзд та здетонувала. Командування армії ще вчора цю інформацію спростувало.

Такі помилки у повідомленнях ЮрійІгнат пояснив намаганням різних ресурсів першими дати позитивну новину про збиття. Інформація на ресурсах, загалом достовірна, але кілька недостовірних публікацій зі «збитими» Х-22 та С-300 є, це факт, визнав речник Повітряних Сил ЗСУ. Він додав, що помилки в неточності даних відбуваються через поспіх у публікаціях.

“З початку повномасштабної війни Росія випустила по території України понад 210 ракет цього типу. Жодна не збита засобами протиповітряної оборони”.

На заяву Арестовича про те, що російську ракету, яка влетіла у багатоповерхівку, начебто збили українські сили ППО відреагував мер Дніпра. На своїй сторінці в Facebook Борис Філатов невтішно висловився про радника Офісу президента України.

Сьогодні, 15 січня, Олексій Арествич «вибачився» за свої заяви про те, наче вибух у Дніпрі стався від збитої нашим ППО ракети. Про це повідомляє Інформатор Дніпро.

Щоправда, його слова більше були схожі на те, що він звинуватив усіх навколо в неуважності, запропонував думати самостійно та й взагалі, він тоді заморився і міг будь-що неправильно сказати. Згодом він свій ефір переслухав та передумав вибачатися, заявивши, що він сказав все правильно, і то начебто було припущення.

Якщо коротко, то він просто заморився, постійно працює, завжди самостійно все переглядає, а йому постійно надсилають купу інформації. Під час ефіру він начебто вже був виснажений, засинав, бо багато всього робить, так старається і т.д. Коротше кажучи, йому про роботу ППО начебто сказав знайомий, а він просто передав.

«Мій товариш, колишній ППОшник, йшов по вулиці в момент влучання. Він мені сказав, що на 100% чув два вибухи і встановив перший як роботу ППО. Досі він не помилявся і я був упевнений, що ракету збили», – виправдовувався Арестович.

Як він додав, то планував сказати, що це лише припущення, що то була ППО. Далі Арестович заявив, що взагалі-то довіряє слухачам, що вони все зрозуміють, тому не боявся говорити «вільно». Проте він обурюється, що люди «валяться в істерику від визначених поєднань слів». Коротше кажучи, самі мали здогадатися.

У Дніпрі поряд з рятувальниками людей під завалами шукають собаки. У всіх постраждалих доставлених у Мечникова обличчя були залиті кров’ю. Наразі врятували 39 людей: ще 43 людини розшукують під завалами зруйнованого будинку.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас