ЖИТТЯ

МАГАТЕ повідомило про тривожний рівень втоми працівників Запорізької АЕС

Місія МАГАТЕ повідомила про виснаження та стрес серед оперативного персоналу ЗАЕС. Зазначається, що тривожний рівень втоми працівників станції спричинений внаслідок збільшення тривалості робочого дня та додаткових змін, а також стресу, викликаного війною.

Про це йдеться у звіті, опублікованому на сайті МАГАТЕ 6 січня. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на “Медіа Центр Енергодару”.

Генеральний директор агентства Рафаель Гроссі вкотре висловив «серйозну стурбованість впливом складних умов праці на ЗАЕС». «Як зазначено в семи неодмінних стовпах ядерної безпеки, експлуатаційний персонал повинен мати можливість виконувати свої обов’язки з безпеки та мати здатність приймати рішення без надмірного тиску», – додав Гроссі.

У МАГАТЕ зазначають, що, незважаючи на виклики, ЗАЕС все ще має достатній оперативний персонал для підтримки безпечної роботи всіх агрегатів на поточному рівні функціонування станції.

«Мужній персонал, який працює на ЗАЕС, продовжує професійно виконувати свої обов’язки, налаштований підтримувати безпечну роботу станції», – сказав очільник агентства.

Нагадаємо, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі сподівався стати посередником між Україною та росією у досягненні угоди щодо створення зони безпеки навколо Запорізької АЕС до кінця 2022 року, проте рішення й досі немає. Минулого тижня президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін в інтерв’ю іноземним ЗМІ заявив, що в України більше шансів повернути контроль над ЗАЕС військовим шляхом, а також закликав ввести на станцію миротворців ООН.

Раніше ми повідомили про те, чи прийдуть окупанти до Нікополя, якщо замерзне Каховське водосховище. Відновлено резервну лінію електропостачання Запорізької АЕС.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас