ЖИТТЯ

Відновлено резервну лінію електропостачання Запорізької АЕС

Резервне живлення Запорізької атомної електростанції відновили ввечері, 6 січня, після завершення ремонту лінії 330 кВ, яка була відключена напередодні нового року через пошкодження внаслідок обстрілів. Про це повідомило Міжнародне агентство з атомної енергії.

Зв’язок із резервною лінією «Феросплавна-1» 330 кВ було втрачено 29 грудня через викликані обстрілом пошкодження на правому, підконтрольному Україні, березі Дніпра. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на “Медіа Центр Енергодару”.

Як підкреслюють в МАГАТЕ, «Феросплавна-1» — це остання з шести зовнішніх ліній напругою 330 кВ, що подають електроенергію через розподільний пункт сусідньої теплоелектростанції до ЗАЕС.

Роботи з відновлення резервної лінії розпочалися 30 грудня і тривали до 6 січня.

«Ремонтні роботи цієї останньої функціонуючої зовнішньої резервної лінії, затримані через обстріли в останні дні, гарантують, що зовнішнє електропостачання для основних функцій ядерної безпеки та захисту може бути забезпечене, якщо станція знову втратить зв’язок з основною зовнішньою лінією електропередачі 750 кВ», — йдеться в повідомленні.

Попри те, що всі шість реакторів на ЗАЕС зупинені, станція продовжує отримувати зовнішню електроенергію, необхідну для основних функцій ядерної безпеки, від останньої діючої основної зовнішньої лінії електропередачі 750 кВ. У МАГАТЕ зазначають, що в разі втрати зовнішнього живлення всі 20 резервних дизель-генераторів готові постачати електрику, необхідну для всього обладнання, пов’язаного з безпекою.

За словами генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Маріано Гроссі, постачання електроенергії з енергомережі на Запорізьку АЕС, як і раніше, залишається нестабільним.

Раніше ми повідомили про те, що у Запорізькій області окупанти розстріляли своїх військових, які хотіли здатися в полон. Мертвих окупантів відправляють додому рефрижераторами. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас