ЖИТТЯ

“Українська армія так робити не має права”, – коментар Євгена Євтушенка з приводу обстрілів Нікополя

Війська рф щоночі здійснюють обстріли Нікополя і району прикриваючись крім ЗАЕС, мирним населенням Іванівки, Водяного та Кам’янки-Дніпровської. Євген Євтушенко не раз чув від жителів прибережних територій, що наша армія повинна бити у відповідь незважаючи на те, що ворог переховується за критичною інфраструктурою, навіть, якщо від цього можуть постраждати жителі вищезгаданих населених пунктів. Голова Нікопольської районної військової адміністрації пояснив, чому ВСУ не має права так робити. 

Про це Євген Євтушенко написав у своєму Telegram- каналі, передає Інформатор.

“Ми теж люди, по нам стріляють, нехай і вони терплять”, – так виглядають типові коментарі в соцмережах і бесідах. Розумію емоції та біль жителів району, які постраждали, або втратили майно. Але українська армія так робити не має права! Поясню чому: коли по нас б’є російська зброя – жителів України атакує російська армія. Якщо Сили оборони України почнуть бити у відповідь – це означатиме, що українські воїни свідомо вбиватимуть українських громадян, руйнуватимуть їх будинки, а найстрашніше – така атака може призвести до величезної техногенної катастрофи.

До речі, рашисти можуть використати такий обстріл, як прикриття своїх підступних планів і підірвати реактор, звинувативши Сили оборони. Це саме те, чого чекають ворожі сили – від військово-політичного керівництва до пропагандистів країни-агресорки. Україна – правова держава! І навіть в умовах війни дотримується норм міжнародних конвенцій. Нам випали складні випробування, але ми встоїмо і подужаємо, незрівнявшись з ворогом в його нелюдяності, варварстві, тероризмі. Віримо в це й тримаймося!

Ви погодитесь, що між армією орди та Силами оборони України є суттєва різниця? І одна з важливих складових цієї різниці полягає в тому, що наша армія не поверне зброю проти громадян своєї країни.

Сили оборони України на нашому напрямку постійно здійснюють бойову роботу в межах наявних засобів та можливості вразити ціль. Наше завдання допомагати одне одному, будувати міцний тил та підтримувати фронт”, – написав Євген В’ячеславович.

Раніше Інформатор написав про обстановку в Енергодарі. Подробиці – тут. У Нікополі фельдшери рятували життя пораненому, а вірний пес не відходив від господаря. Подробиці трагічної історії – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас