Нікополь До сайту

Як не переїдати на зимові свята і влізти в старі джинси

Наука каже, що виною нашого переїдання є не слабка сила волі, а темрява, холод і прагнення мозком радості. Навіть у складні часи хочеться свята. Смачна страва на зимові свята, які ще не завершились, може підняти настій та підбадьорити друзів. Проте, обіди чи вечері можуть закінчуватися переїданням, — коли попри відчуття ситості, ви їсте далі. Крім цього, багато жиру, смажена та копчена їжа не піде вам та рідним на користь.

Як не переїдати, розповіли фахівці “Центру громадського здоров’я України”, передає Інформатор.

Реклама

Про що важливо пам’ятати при складанні меню для святкового столу? У цьому допоможе принцип тарілки здорового харчування.

І пам’ятайте. Переїдання може призвести до відчуття втоми, сонливості, дискомфорту або печії. Не їсти цілий день, а потім споживати великі порції різних страв за один раз — погана ідея. Краще їсти протягом дня або робити здорові перекуси перед святкуванням. Святкуйте з радістю та пам’ятайте про своє здоров’я.

Раніше ми повідомили про те, як пити та не спитися на зимові свята. За яку страву мер Дніпра Борис Філатов “готовий віддати душу”. Подробиці – тут.

Реклама

Альона Антонова