ЖИТТЯ

Кишківник зовні, ноги у відкритих ранах: у Мечникова лікарі рятують життя пораненій

51-жінку із Мар’їнки доставили у лікарню Мечникова з рваними ранами. Жінка їхала на велосипеді, коли перед нею вибухнув снаряд. Відламками розірвало живіт та ноги.

Про порятунок жінки розповів гендиректор лікарні Мечникова Сергій Риженко, передає Інформатор.

Ользі 51 рік. Вона працювала в селі біля Мар’їнки, вирощувала хліб. Тут кожен день лунають вибухи. Два тижні тому жінка їхала на велосипеді, прямо перед нею вибухнув снаряд. З рідних залишився тільки брат, доньки виїхали за кордон. Відламками жінці розірвало живіт та ноги. Рідний брат заніс в машину “швидкої”. Тримав її за закривавлену руку, волаючи – врятуйте її життя. За півтори години дісталися до Мечникова.

“Гемоглобін – 30, кишківник зовні, ноги у відкритих ранах. Перелито кілька літрів крові. Цілу ніч хірург Роман Пелех та анестезіолог Оксана Троян з’єднували те, що з’єднати майже неможливо. Все вдалося”, – пише Риженко.

Наразі Ольга почала їсти, цілувала руки лікарям, які врятували її життя. Головне питання жінки до брата: “Як там мій велосипед? Я ще хочу їздити”.

Раніше ми  повідомили про те, що у Дніпрі медики врятували життя 23-річного Захисника з відірваними руками та переломами. Також медики медики врятували воїна з уламковим пораненням кістки. Детальніше – тут. У Мечникова лікарі борються за життя рятувальників, які підірвалися розміновуючи будинки.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас