ЖИТТЯ

У Дніпрі медики врятували воїна з уламковим пораненням кістки

У Дніпрі медики врятували нашого Захисника. Роман отримав поранення на Донецькому напрямку. Під час бойового завдання почався обстріл, один з уламків потрапив у стегно та проломив кістку.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Інформатор Дніпро.

Вогнепальний перелам стегнової кістки – одне з важких поранень, з яким стикаються наші медики. Такий вид травм потребує тривалого лікування. Лікарі докладають всіх зусиль, аби не застосовувати ампутації.

Зараз Роман вже пройшов необхідні етапи стабілізації переламу, йому було накладено апарат зовнішньої фіксації і наразі він вже готується до виписки зі стаціонару. В нього все загоюється, перспективи хороші.

Загалом реабілітація подібних вогнепальних переламів триває від 6 місяців і до року. Бо в таких переламах існує завелика зона молекулярного струсу і вона первинно не зрозуміла. Крім того, це такі багатоуламкові перелами, які потребують довготривалого лікування та реабілітації. Але у випадку Романа, він зможе навіть повернутись до військової служби.

Боронити країну Роман пішов з батьком-військовим у серпні 2014-го року. Він пройшов АТО та ООС. З початком повномасштабного вторгнення продовжив цю справу.

“Наразі вже все добре, дніпровські лікарі доклали всіх зусиль, аби врятувати кістку. Тож мій головний план – це зробити все, щоб повернутись на фронт, бо мене чекають хлопці. Щодня ми з ними спілкуємось, тож тільки повернення, тільки так», – каже чоловік.

Раніше ми повідомили про те, що у Покрові троє людей отруїлися чадним газом. Серед постраждалих 11-ти місячна дитина.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас