ЖИТТЯ

Безпека Запорізької АЕС: МАГАТЕ анонсувало рішення

З початку березня Запорізька АЕС окупована російськими загарбниками. Війська рф давно перетворили станцію на військову базу та прикриваються нею як щитом. Сьогодні, МАГАТЕ анонсувало рішення щодо безпеки Запорізької АЕС.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

Повідомляється, що рішення щодо безпеки Запорізької атомної електростанції може бути досягнуто вже до кінця цього року. Про це гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив в інтерв’ю італійському виданню “La Repubblica”.

За словами Гроссі, зараз обидві сторони погоджуються щодо деяких принципів. Вобговоренні безпеки атомної станції було досягнуто «важливого прогресу».

«Зараз обидві сторони дійшли згоди щодо деяких фундаментальних принципів. Перший – це захист: це означає погодитися, що ви не стріляєте ні зі станції, ні в станцію. Другий – це визнання того, що МАГАТЕ представляє єдино можливий шлях», – сказав Гроссі.

Очільник МАГАТЕ погодився із вимогою української сторони, щоб росіяни вивели озброєння із Запорізької АЕС. За його словами, російська сторона нібито «не проти договору і принципу захисту АЕС» і «не просить нічого на заміну».

«Моє зобов’язання полягає в тому, щоб досягти рішення якнайшвидше. Сподіваюся, це станеться до кінця року», – заявив гендиректор МАГАТЕ.

Також Гроссі додав, що найближчим часом може зустрітися з президентом рф і президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники привласнюють зарплати персоналу ЗАЕС. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас