ЖИТТЯ

Понад 220 родин з Дніпропетровщини чекають на дітей, яких війна розлучила з найріднішими

Понад 220 родин регіону зголосилися прихистити малечу, яка потрапила в скруту через війну.  Для цього скористалися чат-ботом «Дитина не сама» та пройшли навчання.

Про це розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, передає Інформатор.

Спеціальний онлайн ресурс допомоги дітям створили ще у березні. Долучитися до нього пропонували тим, хто готовий тимчасово прихистити дитину. Мова про малечу, яка втратила зв’язок із батьками або опинилася далеко від них.  А ще – про дітей, чиї родини в скруті через війну.

«Через чат-бот шукають родини для тимчасового прихистку малечі. Бажаючі реєструються. Після – навчання. Воно обов’язкове. Фахівці розказують, як поводитися з дитиною, реагувати на прояви у її поведінці. Чи то підліток, чи то малюк – кожен має свій характер. Треба вміти знаходити підхід», – каже спеціаліст служби у справах дітей Дніпропетровської ОВА Андрій Петрук.

Навчання триває три дні. Проходить онлайн. Далі майбутні опікуни тримають контакт зі службою у справах дітей. Її спеціалісти перевіряють родини, що зголосилися прихистити дитину. Спілкуються, аби зрозуміти готовність людей до відповідального кроку. Дивляться, чи є необхідні житлові умови.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині рятують трьох дітей, які постраждали від вибуху гранати. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас