ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині 13-річний хлопчик проковтнув голку

Вихідними, до регіонального медичного центру родинного здоров’я доставили 13-річного хлопчика, який проковтнув голку. За словами батьків, він взяв її до рота. Спробував виплюнути  у папірець, але рефлекторно вдихнув та проковтнув її. Голка потрапила у шлунок. На щастя, не пошкодила важливих органів дитині.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Дніпро.

Батьки одразу привели дитину до лікарні. На рентгені лікарі побачили металевий предмет у шлунку. Ситуація могла отримати кілька варіантів розвитку: гастроскопія або операція, якщо голка пошкодила б органи.

“Дитина 13 років гралася, плювала голкою в бумагу і в цей час рефлекторно вдихнула, і проковтнула голку”, – розказав хірург.

Голка потрапила у шлунок

Голка потрапила у шлунок

 

Медики скористалися безопераційним методом — пальпація живота. На другий день голка вийшла з тіла і не пошкодила жоден орган дитини. Наразі підліток себе добре почуває і вже знаходиться вдома.

Також лікар розповів, що подібні випадки трапляються нерідко. Батьків закликають не займатися самолікуванням, а одразу звертатися до медзакладів.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині однорічна дитина перекинула на себе кружку з окропом. Подробиці – тут.

 

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас