ЖИТТЯ

На ЗАЕС прибула нова команда з чотирьох експертів МАГАТЕ

3 листопада, на Запорізьку АЕС прибула нова команда з чотирьох експертів Міжнародного агентства з атомної енергії. Фахівці замінять експертів, що працювали на майданчику протягом останніх чотирьох тижнів.

Про це повідомив Генеральний директор Рафаель Маріано Гроссі, передає Інформатор.

Це вже друга ротація експертів МАГАТЕ з ядерної безпеки, захищеності та гарантій після того, як 1 вересня Генеральний директор відвідав найбільшу в Європі атомну станцію. Зазначається, що нова команда експертів МАГАТЕ стане вже третьою на ЗАЕС за останні два місяці.

В повідомленні йдеться: “Завдяки підтримці всіх зацікавлених сторін ми змогли успішно провести ротацію персоналу на Запорізькій атомній електростанції кілька годин тому. Їх присутність означає, що світ знає, що відбувається на цій великій атомній електростанції, розташованій посеред зони бойових дій”.

Нагадаємо, попередньо вартість зруйнованого і пошкодженого російськими окупантами майна й інфраструктури ЗАЕС та інших відокремлених підрозділів ДП “НАЕК “Енергоатом” перевищує 28 млрд грн.

Раніше ми повідомили про те, що Запорізька АЕС відновила теплопостачання Енергодара. На даху енергоблока ЗАЕС окупанти розмістили військове обладнання. Подробиці – тут. На мінах окупантів біля ЗАЕС підірвалися не менше 30 собак, лисиць та диких кабанів.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас