ЖИТТЯ

Окупанти завдали збитків Запорізької АЕС на 28 млрд гривень

Фахівці НАЕК «Енергоатом» провели попередній аналіз наслідків окупації Запорізької АЕС та інших відокремлених підрозділів компанії, розташованих Енергодарі, руйнувань та пошкоджень будівель і споруд станції. За результатами аналізу, вартість активів, які були знищені та пошкоджені, станом на 1 листопада 2022 року становить 28 млрд 184 млн грн, зокрема основних засобів – 27 млрд 804 млн грн.

Про це повідомила пресслужба НАЕК «Енергоатом», передає Інформатор.

В компанії додали, що остаточний розмір втрат і збитків, завданих Запорізькій АЕС росією, буде визначений після деокупації станції та повної перевірки й інвентаризації всього майна.

«НАЕК «Енергоатом» вживатиме всіх заходів задля відшкодування всієї шкоди та збитків, завданих Енергоатому, аби до відповідальності притягнули і країну-агресорку, і її державну корпорацію з атомної енергії «Росатом», яка разом з військовими рф бере безпосередню участь у злочинах і актах ядерного тероризму», — йдеться в повідомленні компанії.

Раніше ми повідомили про те, що Запорізька АЕС повністю знеструмлена через обстріли окупантів.  Також про те, що Запорізька АЕС відновила теплопостачання Енергодара. На даху енергоблока ЗАЕС окупанти розмістили військове обладнання. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас