ЖИТТЯ

На даху енергоблоку ЗАЕС окупанти розмістили військове обладнання

Загарбники розмістили свої системи радіоелектронної боротьби на даху одного з енергоблоків Запорізької атомної електростанції. На промислові зоні атомної станції знаходиться чергова зміна росіян. Командний склад розосереджений по місту Енергодар та проживає у квартирах місцевих мешканців, які виїхали.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. Обладнання РЕБ для боротьби з засобами аеророзвідки встановили на даху п’ятого енергоблока, передає Інформатор Україна.

Окупанти виставили умову ліцензованим співробітникам оперативної зміни Запорізької атомної електростанції, що до 2 листопада вони мають визначитися щодо підписання або відмови від контракту з “росатомом”. Іншим працівникам ЗАЕС дали термін до 1 грудня. Найближчим часом вони анулюють перепустки на станцію українського зразка. Наразі інженерно-технічних працівників станції на робочі місця не допускають. Доступ мають лише оперативні працівники (зміна управління).

До того ж в Енергодар прибули так звані “кадирівці”. Вони патрулюють місто групами по 15-20 осіб. Зв’язок в Енергодарі практично відсутній, пересуватись можна з 09:00 до 15:00. Після 15:00 зростає вірогідність потрапити під фільтраційні заходи.

Нагадаємо, 30 жовтня, через вибух наземної міни на Запорізькій АЕС відключився один з реакторів. Подробиці – тут.

Альона Антонова, Владлена Мачульська 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас