ЖИТТЯ

У Нікополі до лікарів звернулися майже 60 людей: ворог зруйнував 1800 будівель і 15 приватних домівок

Не дивлячись на постійні обстріли, Нікополь живе у звичному режимі. Навіть до опалювального сезону місто готове завдяки децентралізації, яку провели ще кілька років тому. Тож, містяни самостійно вирішують, коли почати обігрівати домівки. Щодо комунальних підприємств, то вони також на індивідуальному опаленні. 

Електрика, вода, газ у місті є. Наразі з цим ніяких проблем не існує. Про це Інформатору розповів міський голова Нікополя Олександр Саюк.

У Нікополі ворожими снарядами пошкоджені близько 33 дахів, 20 з яких вже відремонтували. Пошкоджень зазнали близько 1800 будівель. Зруйновано близько 15 домівок у приватному секторі.

“Будматеріали закупаємо як за рахунок місцевого бюджету, так і отримуємо допомогу від різних фондів”, – каже мер.

Він зазначив, що у місті залишилось 40%  населення. Проте останні пару місяців спостерігається повернення людей до рідних домівок.

Щодо постраждалих від обстрілів, то за весь час у лікарню Нікополя було доставлено 59 людей. З яких 42 – пройшли стаціонарне лікування. За попередній тиждень доставили 13 людей.

Найбільша кількість пацієнтів прийшлась на вихідні, коли місто тричі обстріляли за ніч. Тоді у лікарню привезли 8 людей.

На тому тижні доставили дитину. В результаті мінно-вибухової травми дівчинці довелось ампутувати ніжні кінцівки. Після обробки ран її  перевели в обласну дитячу лікарню. Наразі дитина евакуйована до Льва. До речі, коли дівчинку привезли, ворог обстрілював лікарню. Попри все хірурги відправились до операційної. Тож, на питання, як працюють лікарі під обстрілами, відповідь однозначна: ” Це складно, але це наша робота, тому ми її виконуємо”.

Як допомогти дівчинці. яка залишилась без ніг дізнайтесь – тут.  Жителів Нікополя та району попереджають про небезпеку від вибухових пристроїв. Мешканці приватного сектора показали наслідки ворожого обстрілу. Детальніше – тут. Про життя під обстрілами розповіли жителі багатоповерхівки.

Альона Антонова

Відео: Влад Гарнаєв

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас