ЖИТТЯ

“Страшно, але ми вже цей страх перебороли”: мешканці Нікополя про життя під обстрілами

У Нікополі містяни щоночі йдуть ночувати до бомбосховищ. Або використовують правило двох стін та лягають спати в коридорах власних будинків. Все тому, що понад трьох місяців мирне місто – як мішень для окупантів з протилежного берега. 

Люди розповіли Інформатору про нещодавні обстріли багатоповерхівок. Про те, як зараз живуть у місті.

Нікополь кожного дня обстрілюють з “Градів”, “Ураганів” та важкої артилерії. Нещодавно окупанти почали запускати  дронів-камікадзе. Ворог б’є по мирному місту прикриваючись Запорізькою АЕС. Обстріли хаотичні та не мають ніякої мети, окрім терору.

Місцева мешканка розповідає, що в її будинку повибивало вікна, побило балкони, дерева ніби зрубали сокирою. Після обстрілу гуртом з сусідами вийшли прибирати уламки скла. Жінка каже, що під час тривоги з чоловіком та старенькою матір’ю ходять в укриття. Але дуже хочеться залишитися вдома у теплому ліжку.

Місцеві благодійники допомагають постраждалим пережити зиму. Вибиті вікна закривають листами з ОСБ та пінополістиролом. З цих матеріалів виходить тепла панель, котра допоможе зберегти у квартирах тепло. Дзвінки з проханням про допомогу поступають з самого ранку.

“З початку ми спускались в укриття, зараз з дружиною спимо у коридорі. Спимо, “Гради” пройшли, передзвонили рідним та спимо далі. Страшно, але ми вже цей страх перебороли і далі робимо все на перемогу”, – розповідає благодійник.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі мешканці приватного сектора показали наслідки ворожого обстрілу. Подробиці тут.

Анна Томілова

Відео: Влад Гарнаєв

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас