ЖИТТЯ

Пропозиція створити зону ядерної безпеки на Запорізькій АЕС отримала сильну міжнародну підтримку, – Рафаель Гроссі

Керівник МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі під час виступу у Відні на пленарному засіданні Генеральної конференції Міжнародного агентства з ядерної енергії вкотре сказав про необхідність створити зону ядерної безпеки на ЗАЕС та повідомив, що перемовини тривають.

Про це повідомляє «Енергоатом» з посиланням на IAEA, передає Інформатор.

Я закликав до термінового встановлення зони ядерної безпеки, щоб припинити обстріли, які завдають шкоди станції та лініям передачі – її ключовому зовнішньому джерелу енергопостачання, – зазначив очільник МАГАТЕ.

Він додав, що на минулому тижні провів зустрічі на високому рівні в Нью-Йорку, де ця пропозиція отримала сильну міжнародну підтримку.

«Я розпочав детальні переговори з Україною та рф щодо якнайшвидшого узгодження та впровадження зони. Ми знаємо, що потрібно зробити, і це можливо виконати. Готовий і надалі продовжити консультації в обох країнах цього тижня, щоб ми могли захистити станцію», – заявив Рафаель Гроссі.

Раніше ми повідомили про те, що МАГАТЕ розпочало перемовини щодо створення зони ядерної безпеки на Запорізькій АЕС. Також про те, що гендиректор МАГАТЕ провів зустрічі з главами МЗС України та Росії.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас