ЖИТТЯ

З’явилась петиція для забезпечення Нікополя та району протиракетною обороною

Кожного дня російські військові з протилежного берега Дніпра обстрілюють Нікопольський район. Гатять по мирним містам з РСЗВ та ствольної артилерії. Через нескінченні обстріли з Нікополя вже виїхало більше половини населення.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на офіційне інтернет-представництво Президента України.

19 вересня на урядовому сайті з’явилась електронна петиція: “Забезпечити Нікопольський район протиракетною обороною”. Автором є Рудов Євгеній Володимирович. За два дні петиція набрала 138 голосів, з 25 000 потрібних.

“Нікопольський район страждає від майже щоденних артобстрілів російськими військами із міста Енергодар і прилеглих до нього населених пунктів і вдень і вночі. За даними міської влади Нікополя, у місті залишилося орієнтовно вже 40-50 тисяч населення із 110 тисяч. І люди будуть виїжджати надалі, доки буде небезпека для життя. Багато житла пошкоджено чи знищено, і це перед зимою і на фоні обстрілів, які продовжуються й нині. Потрібно припиняти це нищення регіону. Тому пропоную забезпечити протиракетний захист Нікопольського району системами, як “Залізний купол” чи якимись подібними, вони створювались саме для цілей захисту житлових районів та іншої інфраструктури від обстрілів із різного типу РСЗО” — написав ініціатор петиції.

Щоб підтримати петицію, потрібно перейти за посиланням та авторизуватися.

Раніше ми повідомили про те, що з’явилася електронна петиція щодо надання Енергодару статусу «Міста-героя». Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас