ЖИТТЯ

З’явилася електронна петиція щодо надання Енергодару статусу “Міста-героя”

12 вересня на сайті Президента України з’явилася електронна петиція з пропозицією присвоїти почесну відзнаку “Місто-герой України” Енергодару. Наразі петиція зібрала 583 голоси із 25 тисяч необхідних. До кінця збору підписів залишились 88 днів. 

Про це повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов, передає Інформатор.

Автор петиції Олексій Мельничук зазначає, що Енергодар та його мешканці показали свою громадянську позицію перед танками окупантів, коли вийшли назустріч колоні російських загарбників. Нагадаємо, події мали місце в березні 2022 року.

“Містяни, а здебільшого це працівники ЗАЕС, до останнього виконували та виконують свої обов’язки, аби запобігти ще одній катастрофі в Україні. Всі відчувають свою відповідальність перед Україною та світом. Подвиг працівників Запорізької АЕС незаперечний, люди працюють у ситуації, яка не описується в жодних правилах та інструкціях, виконуючи свої обов’язки у шаленому морально-психологічному напруженні. Місто тримає фронт не бойовий, а фактично трансграничний, бо всі розуміють наслідки обстрілів окупантів. Енергодар має право на звання “Місто-герой “, — йдеться у тексті петиції.

На момент публікації цього матеріалу петиція зібрала 583 голоси із 25 тисяч необхідних. До кінця збору підписів залишається ще 88 днів, тож в енергодарців є достатньо часу, аби підтримати петицію. Зробити це можна за посиланням.

Раніше ми повідомили про те, що для евакуйованих мешканців Енергодара створили прихисток на 300 місць. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас