ЖИТТЯ

Центру реабілітації хижих тварин під Енергодаром виповнюється 20 років: як їм допомогти

Сьогодні, 13 вересня, Василівському реабілітаційному центру хижих тварин, або як його називають у народі — домашньому зоопарку, виповнюється 20 років. Все почалося в 2002 році, коли родина Пилишенко взяла до себе левицю Катю, яка й стала родоначальницею василівського левиного прайду та власне приватного реабілітаційного центру.

Про свій ювілей володарі зоопарку розповіли у Facebook, передає Інформатор. Родина Пилишенко опублікувала зворушливе відео.

Нині у центрі живуть близько 500 тварин, 70 з яких — великі хижаки: леви, тигри, ведмеді, пише “Медіа Центр Енергодару”. Частина вихованців — це прийняті на перетримку тварини, власники яких виїхали з окупації.

Виживати центру зараз надзвичайно складно: ціни на харчі злетіли утричі, тварини стресують від постійних вибухів, відвідувачів майже немає. “Домашній зоопарк” існує лише на пожертви небайдужих людей, тому на знак вдячності тут зробили безкоштовний вхід до закінчення війни.

Та життя триває! Під час війни у Василівському реабілітаційному центрі народилося троє левенят, а також миле серваленя (дике африканське кошеня), якого назвали Зойка.

“Попри всі життєві ситуації, ми продовжуємо існувати і рятувати тварин від людської жорстокості. І вже 20 років піклуємося про наших підопічних. Наразі ми опікуємося деякими вашими домашніми  улюбленцями. Погодьтесь, відповідальності хоч відбавляй, а тому сьогодні хочемо посвяткувати і приймаємо привітання”, — написали власники зоопарку.

Якщо хтось з наших читачів захоче зробити фінансовий подаруночок центру з нагоди 20-річного ювілею, то наступна інформація саме для вас:

Раніше ми повідомили про те, які тварини живуть на ранчо у Нікополі. 12 собак-інвалідів з нікопольського притулку поїхали до Польщі. На ранчо “Біла подкова” вкрали віз з конем та лошам. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас