ЖИТТЯ

36 днів в вольєрі з левицею: зоопарк під Енергодаром святкує річницю рекорду

11 років тому у приватному зоопарку у місті Василівка Запорізької області розпочали рекордну акцію, про яку писали навіть за кордоном. Власник зоопарку провів в вольєрі з левицею 36 днів. Його метою було  привернути увагу людства до зникаючих берберійських левів.

Про річницю нагадали на сторінці Центру реабілітації тварин у Facebook, передає Інформатор.

2 серпня 2011 року був перший день наймасштабнішого проекту “Людина та лев”. Власник Василівського зоопарку (зараз — центру реабілітації тварин) Олександр Пилишенко прожив у вольєрі разом з африканською левицею Катею 36 днів.

Катя відчувала дуже теплі почуття до господаря, бо змалку росла з ним. Олександр лікував тварину, коли вона хворіла. Ці довірчі відносини складалися довгі роки.  Але так буває далеко не завжди. Довіра хижака залежить від його характеру. Тоді клітку з левицею Катею та Олександром Пилишенко опечатали. А за встановленням рекорду можна було спостерігати онлайн.
7 вересня 2011 року проект успішно завершився. Олександр прийняв пологи у левиці Каті. Приїхали представники книги рекордів України та Національного реєстру рекордів для вручення дипломів. Були встановлені рекорди: 36 днів у клітці з левицею та єдина у світі людина, яка прийняла пологи у левиці. Новонароджене левеня Август залишилося жити в центрі.

36 днів в вольєрі з левицею

36 днів в вольєрі з левицею

Власне, з левиці Каті і починалась історія зоопарку у Василівці ще в 2002 році. На жаль, минулого літа легендарної левиці не стало. Їй було майже 19 років, це дуже поважний вік для берберійских левів.

Наразі Василівка знаходиться у тимчасовій окупації. Зараз у Центрі реабілітації тварин живуть понад 200 звірів, близько 70 з яких — великі хижаки (леви, тигри, ведмеді та інші), багато з яких раніше постраждали від жорсткого поводження.

На жаль, центр переживає не найкращі часи. На початку повномасштабної війни було й таке,  що звірі голодували. Зазвичай тварин годували на гроші, що надходили від продажу квитків. Наразі центр тримається виключно коштом допомоги. В знак подяки та щоб морально підтримати людей з квітня відвідувати зоопарк можна безкоштовно. Останній час в центр приймають звичайних домашніх тварин, яких приносять люди, що вимушені переїжджати.

Адреса Центру реабілітації тварин: Василівка, вулиця Степова, 8. З усіх питань телефонуйте або пишіть у вайбер: (097) 286-05-80 – керівник центру Олександр Пилишенко.

Як можна допомогти Василівському центру реабілітації тварин:

  • Поширити інформацію про потребу у допомозі Василівського реабілітаційного центру;
  • через платіжну систему PayPal центру pylyshenkodenis@gmail.com;
  • карта ПриватБанку: 5168757408361907 Пилишенко Олена Олександрівна;

З усіх питань телефонуйте або пишіть у вайбер: (097) 286-05-80 – керівник центру Олександр Пилишенко.

У Нікополі за воєнний липень волонтери знайшли нові родини для 13 бездомних собак. Раніше Інформатор розповів сумну історію про котів, які вже близько 4-х років мешкають в квартирі без господарів. Подробиці читайте за посиланням.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас