ЖИТТЯ

Російські ЗМІ розповсюджують фейки про перебування місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

Росіяни у пропагандистських ЗМІ в чергове брешуть про перебування місії МАГАТЕ на ЗАЕС. Місцевий колаборант володимир рогов, видав чергову порцію фейків. За його словами, на станцію не пустили журналістів, бо то були шпигуни. 

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення офіційного Telegram-каналу “Енергоатом”.

Зрадник Володимир Рогов, який називає себе членом головної ради військово-цивільної адміністрації Запорізької області, говорить про нібито відсутність у персоналу станції претензій до озброєних російських військових. Це цинічна брехня. Адже будь-які претензії та незгода українських атомників закінчуються катуваннями і тортурами з боку російських окупантів. Це підтверджується численними розповідями працівників ЗАЕС незалежним журналістам про звірства загарбників за найменші натяки на проукраїнську позицію.

Окупати заявляють, що начебто «забезпечили» безпеку місії, але війська рф постійно обстрілювали її маршрут. Через мінометний обстріл станції росіянами 1 вересня 2022 року на ЗАЕС спрацював аварійний захист і відключився працюючий 5-й енергоблок.

Брехнею виявився той факт, що місія Міжнародного агентства з атомної енергії побувала там, де «хотіла». Її представників не допустили навіть до кризового центру ЗАЕС, де зараз перебувають російські військові, яких не повинні були бачити представники МАГАТЕ.

Однак частина техніки окупантів на станції все ж таки потрапила в кадр, і загарбники вигадали виправдання. Вони заявили що, це «техніка військ хімічного захисту». Правила пожежної безпеки забороняють захаращувати простір, тим паче військовою технікою, тим паче на атомній станції. Адже на такому об’єкті просто надважливо, щоб пожежні машини мали безперешкодний проїзд в разі необхідності.

Раніше ми повідомили про те, яка робота була виконана ЗСУ на тому березі Каховського водосховища. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас